Matchrapport Herrar B
 
Önneköps IF – Askeröd 7-0 (4-0) 16 mars 2008, träningsmatch
 

Laguppställning:
Danne -
- Peter, Jörgen, Kenneth, KP -
- Anders, Håkan, Eric, Ivan -
- Kogaren, Rasmus

Avbytare: Fridh, Conny, Markus
 

Målskyttar: ”Kogaren” 4, Håkan 1, Rasmus 1 och Ivan 1.

 

Rapport:
Matchen spelades på en strålande grusplan i Hörby med en fin inramning i form av en ganska stor publik och ett vackert väder. Och inte blev det sämre när slutresultatet skrevs till 7-0 efter en väl genomförd match från Önneköps sida där samtliga fjorton gjorde bra insatser.

Bakåt var det stensäkert, chanserna som Askeröd hade kan man räkna på ena handens fingrar och då har man ändå ett par fingrar kvar som man inte behöver använda. Framåt skapade vi många chanser och spelade samtidigt med ett varierat anfallsspel så publiken måste ha njutit i fulla drag från sidan.

Som vanligt när det blir en massa mål att skriva om så minns man inte dem alla i detalj. Men jag skall göra ett tappert försök.
1-0 gjorde Magnus ”Kogaren” Nilsson efter att vunnit en luftduell med deras målvakt.
2-0 kom från samma man, dock med foten denna gång. Framspelningen stod Ivan Ocana för.
3-0 gjorde Rasmus Helgesson med mer tur än skicklighet, det var precis att bollen rullade över mållinjen efter ett misslyckat skottförsök. Men alla mål räknas.
4-0 gjorde Håkan Andersson. Här var det en hörna som Håkan nådde högst på, och väl i luften gjorde han inget misstag.
5-0 kom i början på andra halvlek. Återigen var det ”Kogaren” som slet sig loss och petade in bollen.
6-0 svarade Ivan Ocana för då en kylig lobb från hans vänstersko resulterade.
7-0 gjorde ”Kogaren” och här har jag inte den blekaste aning om hur målet gick till, men det var säkert snyggt.

Jag hade tänkt ta hjälp av min käre kusin Tonny Nyman som brukar minnas målen ganska bra, men då vi gjorde 7-0 hade Tonny redan lämnat Hörby IP för att fira sin 36-årsdag med kanelsnäckor och mandelbiskvier. Grattis förresten Tonny!!!

Individuella toppinsatser hittade vi hos Kristoffer ”KP” Persson och fyramålsskytten Magnus ”Kogaren” Nilsson. Dessutom förtjänar Eric Mace (född 1993) ett omnämnande för sina fina insats på mittfältet. I andra halvlek fick vi dessutom se en spelare som gjorde sin debut i seniorsammanhang, Markus Olsson (född 1994). Markus svarade för en godkänd debut.

På tal om debuter, en årsdebut fick vi se i andra halvlek då Thomas Fridh hoppade in som libero. Av hänsyn till Thomas skriver jag inte ut hans födelseår, men för er som tvunget vill veta det så kan jag som en liten ledtråd nämna att det var strax efter att regalskeppet Vasa förliste.

Kommande match för vårt B-lag som på två spelade matcher har två segrar och målskillnaden 10-0 blir nere i Svarte på Påskdagen då Charlo står för motståndet. Ni med stort konstintresse kan ju svänga förbi grusplanen i Svarte när ni ändå är ute och tittar på lerkrukor och akvarellmålningar under den årligt återkommande ”Konstrundan”. Väl mött!

 
(Jörgen Thulin, 16 mars 2008)
 
<<Tillbaka till Program Herrar B
 

___________________________________________

Om du kommit till denna sida via en sökmotor klicka här